Brevguide

several have asked for some tips to what you can write in your letters, and how to make it good, so here they are:

1. if it is the first letter, tell about yourself. 2. if your pen pal is in another country, tell them about yours! 3. tell about your day or what is been going on in your life lately. 4. i always enjoy getting tips on good music, books and movies. 5. questions are fun! (6. logic stuff: answer the questions you got, and give a response to what is written in the letter you got) 7. marking your letters with date and page numbers are nice, and always leave your adress in the letter or on the back of the envelope. 8. some small presents is nice, but not a must. it doesn’t have to be anything big, just a tea bag or some stickers for example. 9. put some work in your letter, make it look pretty! 10. there is a lot of free stuff you can download and print for your letters. (marlou have a nice collection here) 11. pay attention to your handwriting! 12. if your memory suck as much as mine it could be a good idea to draft your letter so you remember to write everything you wanted.

remember: practice makes perfect. my letters where pretty bad before, and its just the last month i feel they have gotten nice.

here i have collected some letter inspiration, and i recomend taking a look at marlou’s collection too.

når jeg først begynte å skrive brev syntes jeg det var litt vanskelig. for hva skriver man egentlig til en totalt fremmed? nå går det heldigvis mye lettere, det er heller blitt et problem at jeg har for mye jeg vil skrive. så her er noen tips til ting man kan skrive om;

+ hvis det er første brevet du skriver til den personen ville jeg fortalt litt om meg selv. alder, hva jeg driver med, hva jeg ønsker at jeg driver med, interesser, drømmer, fremtidsplaner, ting man liker og ikke liker +++.

+ skriver man med noen fra et annet land kan det jo være fint å fortelle litt om norge eller stedet man bor. om hva som er typisk norsk, hva man selv liker ved stedet sitt, og kanskje ikke liker fult så godt.

+ fortell litt om dagen din eller ting som har skjedd i det siste. ting du gleder deg til eller håper at skal skje, ting du gruer deg til. hva skjer i livet ditt akkurat nå?

+ jeg blir alltid veldig glad for musikk-, film- og boktips, og jeg er sikkert ikke den eneste. skriv feks om din favoritt film eller artist. bra konsertopplevelser eller hvorfor du liker den regisøren så godt.

+ man vil jo bli kjent med personen man skriver med, så jeg pleier å avslutte med noen spørsmål. har du noen dyr? hva skal du i sommer? har du sett noen bra filmer i det siste? liker du å dra på festivaler? hvordan er en perfekt dag for deg? favorittårstid? kan du spille noen instrumenter? liker du å reise? og hvor har du vært? hvordan starter du dagene dine?

(+ og så sånne logiske ting da; svar på spørsmålene man får, og gi en respons på det den andre personen har skrevet.)

+ det kan være greit å skrive datoen du skrev brevet, og hvis du skriver mange ark er sidetall også flott. jeg legger også adressen min med i hver eneste brev, enten skrevet bakpå konvolutten eller på en lapp inni brevet.

+ jeg liker å sende med noen små gaver, bare for å dra brevet opp et ekstra hakk. det kan være alt fra teposer, et bilde jeg liker eller tørkede blomster.

+ også syns jeg brevskriving er ekstra gøy når man gjør litt ekstra ut av brevet sitt. det trenger ikke å være store greiene, kanskje bare å pynte med litt fine fargede tusjer eller noen klistermerker. å få et brev hvor man ser at personen faktisk har lagt litt jobb i er mye gøyere enn et brev som det ser ut til at personen har brukt maks 10 min på. da blir iallefall jeg ganske umotivert til å sende et fint brev tilbake…

+ det fins faktisk masse fint man kan laste ned og printe ut selv – konvolutter, brevpapir, mønster ++. så hvis man har en skrivemaskin har man hvertfall ingen unnskyldning til å sende kjedelige brev! (marlou har en fin samling av slikther)

+ vær litt oppmerksom på håndskriften din, ikke slurv for mye. av og til får jeg brev jeg sliter veldig med å lese, og det er jo litt kjedelig…

+ en ting som jeg har begynt å gjøre, og som kanskje er litt rart, er at jeg har begynt å kladde brevene mine. jeg har så dårlig hukommelse at jeg alltid glemmer å få med halvparten av det jeg tenker jeg vil skrive når jeg begynner på et brev, og syns det blir så rotete å legge alt til på slutten. så nå skriver jeg ned det jeg vil skrive først (som oftest på dataen), forsikrer meg om at jeg har husket alt, og så skriver jeg brevet. (kanskje jeg skal lage et innlegg til med mine brev-skrive-rutiner?)

som alltid; øvelse gjør mester! hvis man føler at brevene man skriver blir kjedelige og dårlige, ikke gi opp! man blir faktisk bedre etterhvert. før syntes jeg brevene mine var utrolig kjedelige, og de ble aldri så fine som de jeg mottok. men det ble gradvis bedre – jeg så hva andre gjorde og fikk inspirasjon ut av det, og det er vel først den siste måneden at jeg føler brevene mine er blitt litt bra.

her har jeg samlet en del brevinspirasjon, og anbefaler også å ta en titt på marlou sin samling.